Nieuws/Buitenland
881859555
Buitenland

Kwart van de Nederlanders aangekomen tijdens coronacrisis, gemiddeld 5,6 kilo

AMSTERDAM - Een kwart van de Nederlanders is aangekomen tijdens de coronacrisis. Toch proberen nu vier op de tien Nederlanders (42 procent) af te vallen, stelt onderzoeksbureau Ipsos na een wereldwijde enquête. Gemiddeld zijn de Nederlandse ondervraagden 5,6 kilo aangekomen.

Tussen 23 oktober tot 6 november 2020 zijn er in totaal 22.008 interviews uitgevoerd onder volwassen consumenten verspreid over 30 landen. Bijna een derde van de wereldbevolking is aangekomen tijdens de coronapandemie en 45 procent van de ondervraagden is nu bezig met afvallen, stelt Ipsos.

Zeker 60 procent van de Nederlanders denkt dat er een verband is tussen overgewicht en heftige coronaklachten. Wereldwijd is dat 45 procent. Nederlanders willen vooral afvallen door gezonder te eten en daarbij geen speciaal dieet te volgen (70 procent). Minder suiker te eten is voor 58 procent de oplossing en minder koolhydraten voor 33 procent.

Een derde van de Nederlanders denkt dat regelmatig bewegen helpt bij het verminderen van coronasymptomen. Ongeveer net zoveel mensen geloven dat afvallen helpt. Ook denkt een deel dat stoppen met roken (23 procent) en het gebruiken van vitamine D-supplementen (31 procent) helpen bij het verminderen van coronasymptomen.

Ondanks dat de helft van de Nederlanders wil afvallen door meer te sporten, zijn Nederlanders niet massaal meer gaan bewegen. Slechts 16 procent van de ondervraagden is meer gaan sporten, terwijl meer dan een kwart (27 procent) van de bevolking juist minder is gaan bewegen.