Nieuws/Buitenland
882295
Buitenland

’Ze vroegen of ik aan het schreeuwen was’

Man beboet voor zingen in auto

MONTREAL - Een man uit het Canadese Montreal is op de bon geslingerd omdat hij in zijn auto de 90’s-klassieker Everybody Dance Now aan het zingen was. De politie gaf hem een boete van 149 dollar, zo’n honderd euro.

Op 27 september was Taoufik Moalla onderweg in zijn auto om een flesje water gaan kopen, toen opeens een politiesirene achter zich hoorde. „Ik dacht dat ze mij wilde inhalen. Maar opeens hoorde ik dat ik moest stoppen. Ze checkten mijn auto en toen vroegen ze of ik aan het schreeuwen was. Maar ik was gewoon aan het zingen”, legt hij uit aan CTV.

’Geschokt’

„Ik weet niet of mijn stem zo slecht was”, aldus Moalla. „Maar ik was geschokt. Ik snap het dat ze hun werk doen. Maar ik had nooit verwacht dat ze mij daarvoor zouden beboeten. Als je blij bent, zing je gewoon zo mee met dat nummer.”

Toen hij de bon kreeg, bleef Moalla rustig. „Ik zei: ’Ok, dank je wel’, dit omdat ik wist dat ik de boete aan kan vechten.” En dat heeft hij ook gedaan. Hij wacht af wanneer hij voor de rechter moet verschijnen. Dat kan een jaar gaan duren.

’Mijn vrouw begreep het wel’

De vrouw van Moalla kon de agenten wel begrijpen aangezien ze niet bepaald onder de indruk is van de vocale kwaliteiten van haar man. „Ze zei: ’Als het voor zingen was, hadden ze je een boete van 300 dollar moeten geven.”