Nieuws/Buitenland
882317
Buitenland

Weer lijken gevonden in Mexico

Een paar dagen na de ontdekking van elf verminkte lichamen in Mexico, zijn dit weekend opnieuw vijf lijken gevonden. Na een tip dat in de stad Chilapa een bestelwagen in brand stond, vonden agenten daarin de verminkte en verbrande lichamen. Dat maakten de autoriteiten van de staat Guerrero zondag bekend.

Mogelijk gaat het om zakenmensen die sinds een paar dagen vermist worden. Donderdag werden in Chilapa elf onthoofde lichamen aan de kant van de weg gevonden. Twee maanden geleden werden in de staat Guerrero 43 studenten ontvoerd en vermoedelijk vermoord. Waarschijnlijk zijn zij ontvoerd door politieagenten die samenwerkten met een drugsbende.

President Enrique Pena Nieto wil de politie in zijn land hervormen om corruptie tegen te gaan. Pena Nieto werd twee jaar geleden gekozen omdat hij bezwoer de rust in het land te zullen herstellen. Sinds 2007 zijn al 100.000 mensen om het leven gekomen in de oorlog tussen allerlei drugsbendes. Sinds de verdwijning van de studenten eist de bevolking dat hij zijn belofte nakomt.