Nieuws/Buitenland
882717221
Buitenland

Verdachte moord tienervriendinnetje dodelijk mishandeld in gevangenis

De Australische verdachte van een moord op zijn minderjarige vriendinnetje is dodelijk mishandeld in de gevangenis. Het gaat om de 37-jarige Zlatko Sikorsky. De man was in afwachting van zijn proces. Hij overleed uiteindelijk in het ziekenhuis.

Dat meldt News.com.au. Sikorsky werd afgelopen dinsdag naar het ziekenhuis in Brisbane vervoerd nadat hij klappen tegen het hoofd had gekregen tijdens een ruzie met een medegevangene. Na een aantal dagen op bed te hebben gelegen, werd hij donderdag doodverklaard.

De man werd verdacht van de moord op de 16-jarige Larissa Beiby in juni 2018. Hij zou haar zo zwaar hebben mishandeld dat ze om het leven kwam. Het lichaam van de tiener propte hij in een vat om het vervolgens achter te laten in een verlaten vrachtwagen.

Vermissing

Op 22 juni werd Beiby door haar vader als vermist opgegeven. Haar lichaam werd pas dagen later ontdekt. Volgens aanklagers weigerde de verdachte het meisje naar het ziekenhuis te brengen nadat hij haar had geslagen.

De dertiger zou op een later tijdstip terechtstaan voor moord, marteling, vrijheidsbeneming en het verbergen van een lichaam.

De politie van Queensland is een onderzoek naar de dood van de gevangene gestart.