Nieuws/Binnenland
883402
Binnenland

Foodmarkt Amsterdam opent deuren

Vanochtend opende Foodmarkt haar deuren  in Amsterdam-Noord. Op 2.600 m² vloeroppervlakte biedt de versmarkt klanten naast de dagelijkse boodschappen gezond en vers eten. Koks bereiden ter plekke nationale en internationale gerechten, waarbij klanten zelf kunnen kiezen of ze deze mee naar huis nemen, thuis bereiden of nuttigen in het Foodmarkt Café.

“Met Foodmarkt Amsterdam laten we Amsterdam en omgeving kennismaken met een nieuwe manier van boodschappen doen. We hebben alles in huis om klanten te informeren en inspireren op het gebied van gezond, vers en lekker eten. Met dit nieuwe concept willen we de verwachtingen overtreffen en laten zien dat gezond en lekker eten niet duur hoeft te zijn”, aldus Frits van Eerd, directeur van Jumbo en Foodmarkt Amsterdam.

Van Aziatische en Hollandse gerechten tot sushi en pizza. Ook versbereide sandwiches, kant-en-klare salades, zelf gerookte vis en diverse vegetarische gerechten zijn onderdeel van het assortiment.

Seizoens- en streekproducten

Het assortiment bestaat zoveel mogelijk uit seizoens- en streekproducten van lokale telers en leveranciers. Van zelf gerookte Amsterdamse ossenworst tot augurken en piccalilly, diverse streekbieren, groente en fruit en kazen.Andere bijzondere producten zijn de duurzamere maïs kip, verse baby voedingsproducten zonder toevoegingen, vers brood naar dat door de bakker ter plekke wordt gemaakt, vis rechtstreeks van de afslag, een uitgebreid assortiment glutenvrije producten en yoghurt met topping naar keuze van de tap.

Insectenburgers en kreeftOok kun je in de winkel je eigen biologische cereals samenstellen, vinden klanten er een ruim assortiment unieke wijnen, een groot assortiment chocolade waarbij de nadruk is gelegd op herkomst en smaakvariatie. Ook kun je er je eigen sixpack bijzondere bieren samenstellen, vind je er gebrande nootjes, insectenburgers, oesters en kreeft.

Tips en workshopsFoodmarkt wil met haar assortiment en prijs, maar ook op gebied van gezondheid verder gaan dan andere winkels. Zo kunnen klanten terecht bij het Mediq Apotheek Servicepunt. En is de super een samenwerking aangegaan met de Foodsisters om mensen te helpen gezonder en bewuster te eten en hiermee hun levensstijl te verbeteren. Zij geven tips en geven regelmatig workshops.