Nieuws/Binnenland
883441
Binnenland

Familie hoort hart van overleden zoon weer kloppen

VIDEO | De ouders van een student die eerder dit jaar overleed, hebben vorige week het hart van hun zoon weer horen kloppen.

Matt Heisler was 21 toen hij om het leven kwam bij een woningbrand aan de Universiteit van North Dakota. Matt had zich op zijn zestiende aangemeld als orgaandonor en met zijn hart redde hij na zijn overlijden het leven van veteraan Tom Meeks, die al drie jaar op de wachtlijst stond voor een transplantatie.

'Erg trots'

Meeks werd in 2011 gediagnosticeerd met de zeldzame ziekte amyloïdose. Van artsen kreeg hij te horen dat hij niet zou overleven zonder een harttransplantatie. Vanwege zijn leeftijd werd Meeks door vijf ziekenhuizen afgewezen, voor hij afgelopen maand in de Mayo Clinic in Minnesota het hart van Matt kreeg.

Vorige week, ongeveer acht manden na Matts overlijden, kon Meeks de ouders en het zusje van de overleden jongen laten horen hoe Matts hart in zijn lichaam klopt . "Het was een zeer emotionele ontmoeting. We zijn erg trots op Matt", vertelt vader Jared Heisler tegenover KARE 11.

Met zijn organen hielp Matt niet alleen Meeks, maar meer dan 60 andere mensen. Zo kregen bijvoorbeeld twee vrouwen Matts nieren en het leven van een 61-jarige man werd gered door Matts lever.