Nieuws/Binnenland
883634
Binnenland

Drukke ochtendspits met veel ongelukken

Het verkeer rond Utrecht is dinsdagmorgen helemaal vastgelopen doordat er op de snelweg A12 een dode vrouw werd gevonden. Het bleek te gaan om een 54-jarige Utrechtse, die rond 6 uur een einde aan haar leven maakte door via een viaduct bij knooppunt Lunetten op de snelweg te springen. Dat maakte de politie dinsdagmiddag bekend.

Sommige weggebruikers zagen de vrouw springen. Voor hen is opvang geregeld. De snelweg richting Den Haag ging helemaal dicht. Daardoor ontstonden op de A12, maar ook op andere snelwegen rond Utrecht files van soms meer dan 20 kilometer. Er was sprake van een verkeersinfarct, volgens ANWB en VID.

Op de A16 reed een vrachtwagen bij knooppunt Zonzeel tegen een pijler van een viaduct. In beide richtingen gingen twee rijstroken dicht. Op de A6 vanaf Almere-Buiten richting Amsterdam werden drie rijstroken afgesloten na een ongeval bij Muiderberg met een vrachtwagen die glas verloor. Op de A27 liep het daardoor ook vast tussen knooppunt Almere en knooppunt Lunetten. Op de A2 in Limburg bij Maastricht ontstond veel vertraging na een ongeval.