Nieuws/Binnenland
883643
Binnenland

Werkstraf leraar voor ontucht met leerlinge

Voor het plegen van ontucht met een veertienjarige leerlinge heeft een oud-docent van het Ichthus College in Kampen dinsdag een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van vijf maanden gekregen.

De officier van justitie had in de rechtbank in Zwolle dezelfde straf geëist. De 53-jarige Gertjan van S. heeft bekend dat hij haar seksueel getinte berichten en naaktfoto's stuurde. Zijn gedrag was volgens hem te wijten aan een persoonlijkheidsstoornis. De verdachte ontkent het meisje te hebben aangeraakt. De school ontsloeg de leraar begin 2013.

Via WhatsApp spoorde de man de leerling aan om naaktfoto's op te sturen. De rechtbank achtte bewezen dat de leraar het meisje meerdere keren aanraakte bij haar borsten, billen en benen. Hoewel de verdachte dit stellig ontkende, valt dit feit te bewijzen mede door verklaringen van het slachtoffer en van een medeleerlinge. Zij zag dat hij op school aan haar zat. Het slachtoffer en de leraar bevestigden dit in de tekstberichten die zij aan elkaar verstuurden.

Onderdeel van zijn voorwaardelijke straf is dat de oud-docent meewerkt aan een behandeling.