Nieuws/Binnenland
884026
Binnenland

ZEILEN 49ER FX

Nina Keijzer en Claire Blom alleen verder

Nina Keijzer en Claire Blom zeilen samen in de Olympische 49erFX klasse. Keijzer en Blom maakten tot op heden deel uit van de Delta Lloyd Kernploeg maar zullen vanaf nu voorlopig op eigen benen staan tijdens hun “Road to Rio”.

In de zeilsport mag slechts één team per klasse en per land meedoen aan de Olympische Spelen. Om een team aan te kunnen wijzen heeft het Watersportverbond een nationale selectie vastgesteld. De winnaar is het team met het beste opgetelde resultaat van twee grote internationale wedstrijden in het voorjaar van 2015: de ISAF Wereldbekerwedstrijd in Miami van 24 tot en met 31 januari en de Sofia Cup in Palma de Mallorca van 28 maart tot en met 5 april 2015.

Samenwerking stoptBeide FX Kernploegteams werden begeleid door een Kernploegcoach. Nu de Nationale selecties beginnen kiest het Watersportverbond in deze FX-klasse voor focus op een enkel team. De optie om twee parallelle trajecten met twee afzonderlijke programma’s en coaches te financieren is, binnen het reeds omvangrijke programma van het Watersportverbond, geen mogelijkheid.Hoofdcoach “We zijn onder de indruk van de prestaties van Claire en Nina op het afgelopen WK, ze hebben er alles aan gedaan. We zijn heel verheugd dat ze zelf de middelen hebben gevonden om optimaal aan de nationale selectie in Miami en Palma mee te kunnen doen. De onderlinge FX-concurrentie is goed voor het Nederlandse Olympische zeilen. Meerdere boten op dit niveau is van groot belang voor de Nederlandse kansen straks op de Olympische Spelen.”