Nieuws/Buitenland
884146
Buitenland

Onderzoek Elysée na foto Hollande en Gayet

Het hoofd van het presidentieel paleis in Frankrijk doet onderzoek naar een foto van de Franse president François Hollande en zijn vriendin Julie Gayet. Dat melden Franse media maandag. De allereerste foto van het stel, waarop de twee in de tuin van het paleis zitten, verscheen een paar dagen geleden in de Franse roddelpers en is mogelijk genomen door een medewerker van het Elysée.

Kenners sluiten uit dat de foto van buiten het Elysée door een paparazzo is geschoten. Ook een drone zou niet tot de opties behoren. De hoek van waaruit de foto is gemaakt, doet vermoeden dat het kiekje is genomen vanuit een van de privévertrekken van de president. Slechts twaalf medewerkers hebben daar toegang toe. Zij worden ondervraagd.

Hollande kwam volop in het nieuws toen bekend werd dat hij een affaire had met de 42-jarige actrice en haar ontving in het paleis, waar ook zijn toenmalige partner en journalist Valérie Trierweiler verbleef. De Franse first lady brak in januari met de president en publiceerde in september een onthullend boek over hun relatie, Bedankt voor dit moment.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo