Nieuws/Binnenland
884179520
Binnenland

Familie Verstappen: blij dat er eindelijk een dader is

Opluchting bij de familie Verstappen.

Opluchting bij de familie Verstappen.

MAASTRICHT - De moeder van Nicky Verstappen is blij dat er eindelijk een dader bekend is - en dus geen verdachte meer - die verantwoordelijk is voor de dood van haar zoon Nicky in 1998. De rechtbank in Maastricht veroordeelde Jos B. vrijdag tot 12,5 jaar cel voor het seksueel misbruiken en ontvoeren, met de dood tot gevolg hebbend, van de 11-jarige jongen.

Opluchting bij de familie Verstappen.

Opluchting bij de familie Verstappen.

„We zijn opgelucht dat na 22 jaar vaststaat dat B. het gedaan heeft”, zei Berthie Verstappen direct na afloop van de uitspraak. Ze zei met veel aandacht naar het vonnis te hebben geluisterd. Alhoewel ze het „jammer” vond dat B. geen tbs opgelegd kreeg, zei ze toch „blij” te zijn met de door het vonnis verschafte duidelijkheid.

De vader van Nicky, Peet, zei het te betreuren „dat de dader zijn mond houdt en niet de waarheid spreekt.” „We zijn nu hier, we hebben een dader, dat is het belangrijkste”, vulde zijn echtgenote aan. Zus Femke zei dat het haar veel pijn doet dat B. nog steeds niet wil praten. „Ik hoop dat hij ooit nog zijn mond opentrekt”, zei ze.

Reactie Peter R. de Vries

Peter R. de Vries spreekt van een „afgewogen oordeel” van de rechtbank in de strafzaak tegen Jos B. De Vries, die de afgelopen decennia de ouders en zus van Nicky Verstappen heeft bijgestaan, zei dat de belangrijkste vragen die de familie had nu zijn beantwoord.

„Deze uitspraak heeft veel duidelijk gemaakt”, zei De Vries. „Ook al zweeg de verdachte, de rechtbank heeft antwoorden geven.” Hij zei ook dat de rechtbank alle verweren van B.’s raadsman Gerald Roethof van tafel heeft geveegd.

De 11-jarige Nicky uit Heibloem verdween in 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. Zijn lichaam werd een dag later in de buurt gevonden. Pas twee jaar geleden werd Jos B. aangehouden, na een dna-match.