Nieuws
884209
Nieuws

Man rijdt vijftien zwijnen dood in Duitsland

De A9 in Duitsland was zondagnacht in een bloedbad veranderd, nadat een autobestuurder een groep wilde zwijnen had aangereden. De man kon met zijn auto de grote groep dieren niet ontwijken en reed alle vijftien wilde zwijnen dood. Dat meldde de Duitse krant Bild zondag.

Het incident gebeurde rond half drie 's nachts ten noorden van München. Hulpdiensten zijn twee uur bezig geweest met het opruimen van de dieren. De weg was daarvoor grotendeels afgesloten. De Audi waarmee de dieren zijn aangereden is total loss. De bestuurder is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De wilde zwijnen waren zondag niet de enige slachtoffers van autoverkeer in Duitsland. In het noorden van het land zijn twee pony's aangereden door een bestelbusje. Daarbij raakte de bijrijder ernstig gewond en de bestuurder van het busje lichtgewond. Ten oosten van Düsseldorf werd zondagavond een quadrijder verrast door een overstekende ree. De bestuurder is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.