Nieuws/Binnenland
884212
Binnenland

Nationale actieweek ebola van start

Met twee kick-offs start zaterdagochtend de nationale actieweek Stop de ebola-ramp! van Giro555 van de Samenwerkende Hulporganisaties. De ene kick-off is om 11.30 uur in Bilthoven, waar hockeymeisjes op hun club SCHC cupcakes gaan verkopen met de Liberiaanse minister van Handel en actievoorzitter Henri van Eeghen van de SHO.

De andere kickoff is om 12.00 uur in het Excelsior-stadion in Rotterdam. Een voetbalteam van Bekende Nederlanders (o.a. Hugo Borst, Quintis Ristie, Jevgeni Levtsjenko) en hulpverleners neemt het op tegen een team in Nederland wonende Sierra Leoners.

Tijdens de actieweek kunnen Nederlanders zelf acties houden om geld in te zamelen. Bij de organisatie zijn al tientallen acties aangemeld, uiteenlopend van kerken die hun collecte-opbrengst doneren, een pizzaketen die een bedrag per pizza doneert tot scholen die lege flessen gaan inzamelen.

De week wordt vrijdag afgesloten met een grote actie bij Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum. Op de slotdag zitten bekende Nederlanders van 06.00 uur tot middernacht in een belpanel.