Nieuws/Binnenland
884249
Binnenland

Sjoemelaar gedekt door Defensietop

De sjoemelende ex-wagenparkbaas van defensie Jacques H. werd bij zijn afdwingen van goedkope auto’s, reisjes en cadeautjes beschermd door de hogere legerleiding. Dat suggereren hijzelf en zijn directe leidinggevenden in het strafdossier waarover De Telegraaf beschikt.

Formeel was H. tot 2011 niet meer dan beleidsmedewerker mobiliteit bij de defensiestaf. Dat betekende op papier dat hij alleen auto’s voor de topmensen mocht bestellen. In de praktijk presenteerde hij zich als degene die over de aanschaf van destijds alle zesduizend civiele auto’s ging. Inclusief ’supergeheime wagens’ voor de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD). Soms rekende hij die cash af.

Ergernis

De Audi A5 van 73.000 euro die H. door vier verschillende bedrijven liet betalen en die hem uiteindelijk de kop kostte, leasete hij in eerste instantie ook als MIVD-voertuig. Pas na enige tijd ontdekte de baas van Van Mossel Lease tot zijn grote ergernis dat de auto privé was. Desondanks kon H. jarenlang met een zogeheten schaduwkenteken rondrijden: een niet in het kentekenregister terug te vinden geheim nummerbord dat is voorbehouden aan inlichtingendiensten en observatieteams van de politie.

Lees verder: Jacques H. kon ongestoord zijn gang gaan