Nieuws
884390
Nieuws

Het Glazen Huis zoekt vrijwilligers

Iedereen die tijdens 3FM Serious Request altijd al meer heeft willen doen dan alleen geld geven, kan nu de handen uit de mouwen steken. Het Rode Kruis zoekt ruim 1100 vrijwilligers die willen helpen bij het Glazen Huis in Haarlem.

Ieder jaar komen drommen mensen naar de jaarlijkse actie om onder meer geld te doneren. Om dat in goede banen te leiden, zijn extra mensen nodig. Zo zoeken ze mensen die willen helpen bij de brievenbus, de chequebox en de callcenters in Amsterdam, Haarlem, Rotterdam, Eindhoven, Nijmegen en Ede. Verder zijn er vrijwilligers nodig die een pad vormen tussen het Glazen Huis en het podium, zodat de dj's die dit jaar meedoen vrij baan hebben.

Het Glazen Huis staat van 18 tot en met 24 december op de Haarlemse Grote Markt. Radio-dj's Gerard Ekdom, Domien Verschuuren en Coen Swijnenberg draaien dagenlang zonder te eten verzoekplaatjes om aandacht te vragen voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. Vorig jaar haalde het Glazen Huis in Leeuwarden een recordbedrag van 12,3 miljoen euro op. Ook toen werden bijna duizend vrijwilligers gevraagd.