Nieuws/Binnenland
884393
Binnenland

'Vergeten' man drinkt eigen urine

Een 62-jarige man uit Naarden is door een fout van hulpverleners bijna overleden. Hij moest ertoe overgaan om zijn eigen urine te drinken om te kunnen overleven.

De man is gered dankzij Monique Ebelaar. Zij is eigenaresse van De Pollepel, een café waar de man stamgast is. Ebelaar seinde de politie in, toen hij niet meer langskwam, zo vertelt ze in het Noordhollands Dagblad. Het voorval vond juni jongstleden plaats.

Pijn

Inmiddels is gebleken dat de hulpdiensten enorm hebben gefaald. Hulpverleners die bij de man langsgingen, dachten dat hij niet thuis was en hingen een briefje aan de voordeur. Dat kon hij echter niet lezen, omdat hij analfabeet is. Daarnaast kon hij de deur niet eens bereiken, aangezien hij aan bed gekluisterd was. De man heeft wel om hulp geroepen, maar dat was bij de deur niet te horen. Hij is er uiteindelijk toe overgegaan om zijn eigen urine in een colafles op te vangen en op te drinken om niet om te komen van de dorst.

De man was er slecht aan toe, toen hij uiteindelijk werd gered, aldus Ebelaar: ,,Hij lag in zijn boxershort op een vies bed. Toen hij op de brancard werd getild, gilde hij van de pijn, zo erg was hij er aan toe."

Een woordvoerster van de gemeente Naarden laat aan het Noordhollands Dagblad weten dat de betrokken instanties betreuren wat er is gebeurd.