Nieuws/Binnenland
884424
Binnenland

Museumschip aan vuurzee ontsnapt

Het bekende Scheveningse museumschip ‘ex Hr. Ms. Mercuur’ is vanochtend vroeg aan een vuurzee ontsnapt, nadat er brand was uitgebroken op een nabijgelegen vissersboot.

Door nog onbekende oorzaak ontstond er een ontploffing op de hobbyboot La Cantina, eigendom van de gelijknamige strandtent. Omdat de nabijgelegen zestig jaar oude mijnenveger van hout is, bestond de angst dat het vuur over zou slaan. De brandweer wist dit te voorkomen.

De vissersboot, die lag aangemeerd in de tweede binnenhaven van Scheveningen, brandde van binnen helemaal uit. Booteigenaar Willem van La Cantina reageerde vannacht aangedaan: ,,We gingen er regelmatig mee de zee op. Het was een uit de hand gelopen hobby. Gelukkig lagen er alleen visnetten in en is er niemand gewond geraakt”.

De brandweer kreeg vannacht hulp van de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij. Om te voorkomen dat het vuur zou overslaan werd een naastgelegen vissersboot tijdelijk verplaatst. Naar de oorzaak van de brand wordt nog onderzoek gedaan.