Nieuws/Binnenland
884426
Binnenland

Gevallen advocaat leende fortuin van Donald G.

Moszkowicz aan infuus van crimineel

Bram Moszkowicz moet 35.000 euro terugbetalen die hij heeft geleend van zijn voormalig cliënt Donald G. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald in een juridische procedure die G., huisvriend van de Hells Angels, tegen zijn voormalig raadsman aanspande.

Uit het vonnis blijkt dat ex-advocaat Moszkowicz het geld in twee etappes leende in de periode 2008-2009. In eerste instantie zei hij dringend geld nodig te hebben om zijn personeel te kunnen betalen. Crimineel Donald G. (50) leende hem 25.000 euro. Nadat de aflossing op zich liet wachten, ging G. akkoord met de belofte van Moszkowicz dat het geld zou worden terugbetaald zodra het kantoor aan de Herengracht 464 was verkocht.

Daarna leende G. hem op dezelfde voorwaarde nog eens een bedrag van 10.000 euro, die zijn advocaat zei nodig te hebben voor een ziekenhuisbehandeling die hoge kosten met zich zou meebrengen. Uit het vonnis blijkt niet om wat voor soort behandeling het ging. In juni van dit jaar werd het kantoorpand aan de gracht voor 2,6 miljoen euro verkocht aan Nali Real Estate, maar G. zag geen cent.

Lees het hele artikel hier.