Nieuws
884429
Nieuws

Praat mee!

'Alleen jeugdvriendinnen, zijn échte vriendinnen'

Dit weekend is de Eemhof in Flevoland het decor van het VROUW vriendinnen weekend. Naast swingen op de muziek van Gerard Joling, wijnproeverijen en workshops sieraden maken, staan deze drie dagen vooral in het teken van: vriendschap! Iets wat hoog in het vaandel staat bij de VROUW-lezeres. Uit een enquête blijkt namelijk dat bij ruim 80% een vriendin een zeer belangrijke rol speelt in haar leven.

Wie heeft ze niet: vriendinnen! Uit de enquête op VROUW.nl blijkt dat ruim driekwart van de vrouwen beschikt over een goede vriendin. Eéntje die het merendeel bij toeval tegen het lijf is gelopen of nog van vroeger kent. Toch wordt deze vriendenkring ook nog regelmatig aangevuld. Bijna 85% van de vrouwen geeft namelijk aan nog steeds nieuwe vriendschappen te sluiten.

---Vrienden voor het leven: het geheim---

Voor het leven

Een vriendin waar je al jaren lief en leed mee deelt of een waar je een tijd geleden toevallig mee aan de praat raakte tijdens de voetbalwedstrijd van jullie zoons: het maakt vrouwen niets uit. Bijna driekwart geeft namelijk aan dat de vriendschappen die ze sluiten, voor het leven zijn.

Dat er af en toe iets verandert in een vriendschap beamen de vrouwen wel. Hoewel de komst van een man en kinderen de band tussen vriendinnen niet aantast, geven de respondenten wel aan dat ze af en toe iets minder tijd hebben voor hun vriendinnen.

---Ode aan mijn beste vriendin---

Toch mag dit de pret niet drukken. Ruim 37% maakt een aantal keer per week een gaatje vrij om bij te kletsen met haar beste vriendin, 23% doet dit één keer per week en 17,9% is tevreden als ze haar vriendin één keer in de twee weken ziet.

In de meeste gevallen gaan vrouwen lunchen of stappen, maar soms maken vriendinnen er een heus feestje van. Ruim 31% van de respondenten is namelijk zo blij met de vriendschap dat ze er een feestje aan verbinden als ze zoveel jaar bevriend zijn.

Hoelang zijn jullie al bevriend met jullie beste vriendin? Waar hebben jullie haar leren kennen en vieren jullie de vriendschap wel eens? Zijn jullie vriendschappen ook voor het leven? En denken jullie dat de vriendschap met jeugdvriendinnen net zo goed is als die met vriendinnen die je op latere leeftijd tegen het lijf loopt?

Praat met ons mee!