Nieuws
884432
Nieuws

VROUW vriendinnen weekend

Het dak eraf met 3000 vrouwen en één verdwaalde man

"Heel veel plezier op het VROUW vriendinnen weekend", riep VROUW hoofdredacteur Marieke 't Hart en daarmee opende ze het derde VROUW vriendinnen weekend. Ze deed dat in een tent die vol stond met dolenthousiaste vrouwen. Aan het evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd doen bijna 3000 vrouwen mee. "Ik ben hier met mijn moeder voor de tweede keer. Wij vinden het geweldig".

De grootste partytent op Center Parcs de Eemhof is voor deze gelegenheid omgetoverd tot een groot bruin café. Ook hangt er overal prachtige kerstversiering en staan er witte kerstbomen vol met gekleurde bollen.

Vanavond zijn we in een kroegsfeer; een echte Amsterdamse meezingavond. Meedeinen op alle hits uit Mokum tijdens de Bolle Jan Show. Alle bekende hits van onder meer André Hazes, René Froger en Johnny Jordaan komen voorbij en de zaal kent elk liedje woord voor woord.

Verheugen

Zo ook Thea (55) die hier samen met haar twee dochters staat mee te neuriën. Dochter Yvonne (25) kwam met het idee om naar het weekend te komen. "Ik wilde graag iets met zijn drieën ondernemen, want we doen echt weinig met elkaar. Daar hebben we geen tijd meer voor." De dames verheugen zich al maanden. "Sinds we uit huis zijn, zijn we ieder ons eigen leven gaan leiden.'', zegt Veronica (27). Ze doen de komende dagen actief mee aan het fietsen met ex-Olympisch kampioen Leontien Zijlaard-Van Moorsel en gaan een workshop sierraden maken volgen. 

Hondenclub

Iets verderop staat Laura met een dienblad vol wijntjes. Ze is aan het wachten op haar vijf vriendinnen van de 'hondenclub'. "We kennen elkaar allemaal uit de buurt en hebben elkaar leren kennen toen we onze honden uitlieten. Zo zijn we vriendinnen geworden. Elke dag om een uur zien we elkaar."

Hun 'hondenclub' bestaat al drie jaar en soms lopen ze wel met dertien baasjes en dus ook dertien honden rond. "We zijn een hele sociale club en delen lief en leed met elkaar. Helaas kon niet iedereen mee. Misschien volgend jaar."

Moeders

Mama's kunnen ook goede vriendinnen zijn. De 19-jarige Eva is hier dan ook met haar moeder. "Ik deel echt alles met mijn moeder. Echt alles…. Ook over jongens. Zij is de beste vriendin die je je kunt wensen." Dit is de tweede keer dat ze hier zijn. "Vorig jaar hebben wij enorm veel plezier gehad. Wij zijn echte VROUW lezeressen. We kregen altijd elke week het blad van mijn opa. Helaas is hij pas geleden overleden. Toevallig kwamen we net nog zijn begrafenisonderneemster tegen. Hoe bizar dat niet is?!"

Mannen

Tussen al die duizenden vrouwen staat zowaar ook een man. De heer De Bruin: "Ik moest mee van mijn vrouw. Zij had dit weekend geboekt met haar vriendin, maar die werd ziek. Dus zodoende ben ik hier." Aan zijn glunderende rode hoofd te zien, vindt hij dit helemaal niet erg. "Ik vermaak met wel hoor. In ieder geval ben ik van plan om het heel gezellig te maken."

Tijgerprint

Jantine heeft haar collega’s, die nu de polonaise lopen, meegenomen naar het weekend. "Ik heb geweldige collega’s. We doen altijd de leukste dingen met elkaar." De dames hebben allemaal tijgerprint aan. "We wilden toch laten zien dat wij bij elkaar horen."

Hit

Ondertussen zingt levensliedzanger Danny Nicolay de ene na de andere hit. De zanger weet duidelijk hoe hij een zaal dolenthousiaste vrouwen moet vermaken. Alle handen in de lucht en deinen maar. Het belooft nog een woelig weekendje te worden hier in Flevoland.