Nieuws/Binnenland
884439
Binnenland

Chauffeur monstertruck: OM maakt fouten

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft fouten gemaakt bij de testen die met de monstertruck zijn uitgevoerd waarmee in Haaksbergen eind september een fataal ongeluk gebeurde. Dat zegt de chauffeur van de truck in een interview met de kranten van De Persdienst. „Er zijn fouten gemaakt met de accu's, het was fout de auto vol vloeistof te laten staan en ondeskundige mensen zijn aan het werk gezet. De waarheid is nu niet meer te achterhalen”, aldus chauffeur Mario Doornink.

De stuntman uit Vijfhuizen zoekt de publiciteit naar eigen zeggen uit boosheid over de manier waarop deze week onder leiding van het OM de testen met de monstertruck zijn uitgevoerd.

De monstertruck reed na een stunt het publiek in. Bij het fatale ongeluk kwamen 3 mensen om het leven; 28 raakten gewond. De toestand van één gewonde is nog steeds zorgelijk.

Doornink zegt over het ongeluk: „Ik zit hier vreselijk mee. Ik heb drie mensen doodgereden. Het gas bleef hangen. Wist ik maar waarom.” De oorzaak van dit ongeluk moet boven water komen, benadrukt hij. „Ik wil de waarheid, zeker voor de slachtoffers in Haaksbergen.”

Het Openbaar Ministerie wilde zaterdag niet reageren op de beschuldigingen. „We willen niet meegaan in speculaties”, aldus een woordvoerster. Ze zei wel dat het OM „gedegen” onderzoek doet naar alles wat met het ongeluk in Haaksbergen te maken heeft.

Wel ontkende het OM eerdere berichten over dat er geen deskundige te vinden was die het technische onderzoek naar de monstertruck kon doen. Doornink zou daarom zelf bij het onderzoek zijn geweest om de truck te starten. „Het is niet waar dat we niemand konden vinden. We hebben ervoor gekozen om eerst de getuigenverklaringen af te wachten en daarna pas op zoek te gaan naar een deskundige.”