Nieuws/Vrouw
884445
Vrouw

12 dingen die je alleen doet met je beste vriendin

Het VROUW vriendinnenweekend is in volle gang! Honderden vrouwen zijn afgereisd naar Flevoland om samen met hun beste vriendin het weekend door te brengen. Toch zijn er nog wel meer dingen die je echt alleen met je vriendin kunt doen! Wat dacht je van deze twaalf. Herkenbaar?

1. Giechelen als een stel tieners

Een ouderwetse lachbui: om de stomste dingen kunnen jullie helemaal in een scheur liggen. Zo erg dat de buikspieren overuren draaien en de tranen van jullie wangen biggelen. Het enige verschil met de lachsessies van vroeger is, dat jullie nu op de bank zitten met een goede fles wijn in plaats van op je studentenkamer van tien vierkante meter met fles Euroshopper wijn.

2. Het delen van je guilty pleasures

Echt niet iedereen hoeft te weten dat je een taart haalt als hondje Vicki jarig is, je liever die slechte soap kijkt dan het nieuws of via social media nauwlettend in de gaten houdt hoe het leven van je ex eruit ziet.

3. Huilen om films

Als het op ontroerende films aankomt, dan zijn de tissues bij jullie niet meer aan te slepen. Het moment dat Rose en Jack gearmd - onder een prachtige melodie - op het dek van de Titanic staan, de überromantische zoen in de regen van Noah en Allie in The Notebook of hét moment dat Anna in Nothing Hill aan haar William vraagt of hij ook verliefd op haar is: dan kun je de tranen toch ook niet meer bedwingen?

---Herkenbaar: dit doet echt elke vrouw---

4. Klagen

We hebben ze allemaal wel eens: van die dagen waarop alles tegenzit. En nee dan hebben we geen behoefte aan een man die alles relativeert, maar aan een vriendin die gewoon even lekker met ons mee klaagt. Want een baas die tegen je uitvalt, fietsen door de harde wind of schoenen die knellen: dat is gewoon heel erg vervelend.

5. Dates tot in detail bespreken

Van de geur van je aftershave, je manier van praten tot de kleur van je onderboek: mannen jullie worden na een date tot in detail besproken. Dat je het even weet ...

6. Roddelen

"Heb je het al gehoord?". Er is niemand met wie je de laatste roddels beter kunt bespreken dan met je beste vriendin. Of het nou gaat om Brad Pitt, de overbuurvrouw of die dame die je nauwelijks kent: dat maakt jullie helemaal niets uit.

7. Foto's maken

Alleen met haar schiet je de beste foto's. Waarom? Omdat zij weet dat je altijd rechts wilt staan, omdat dat nou eenmaal je beste kant is.

8. Gevoelens bespreken

Jullie hebben geen woorden nodig. Zij begrijpt dat je nog steeds valt voor die knappe vent terwijl je het inmiddels al tientallen keren hebt uitgemaakt met die gevoelloze vent. Net zoals jij op jou beurt begrijpt waarom ze écht niet op haar moeder wil lijken.

---Hoe herken je een nepvriendin---

9. De waarheid vertellen

Als je vriendin tien kilo dikker lijkt in dat schattige jurkje, dan neem je geen blad voor de mond. Want als jij niet zegt dat ze voor paal loopt, wie doet het dan wel?

10. Herinneringen ophalen

Of het nou gaat om die keer dat je stomdronken met je fiets in de sloot belandde, onder invloed zoende met die niet zo knappe barman of die fotosessie van jáááren geleden: het blijft leuk!

11. Ongezonde dingen eten

Op de bank ploffen en bakken Ben en Jerry's, zakken chips en chocola eten terwijl jullie bij de rest van de wereld bekend staan als dé gezondheidsgoeroes.

12. Uren telefoneren

Of je elkaar nou net gesproken hebt of weken niet gezien: jullie kunnen uren telefoneren. Want hé: zij moet natuurlijk wel als eerste weten dat je die nieuwe - véél te dure - schoenen toch gekocht hebt.

---Heb je echt een beste vriendin nodig?---