Nieuws
884454
Nieuws

Top 5

Bergtoppen voor hikers

Wandelen, of in het Engels hiken, wordt steeds populairder. Zowel bij jong als oud. Want hoe kun je nou beter genieten van een mooie omgeving dan te voet? Voor de echte fanatiekelingen hier vijf bergtoppen die je kunt beklimmen.

1. Ben MacDui

De Ben MacDui is de op een na hoogste berg in het Verenigd Koninkrijk. Met 1309 meter met een goede conditie en ruimtelijk inzicht goed te doen met als beloning machtige vergezichten.

 

 

2. Swinica

De Swinica is met 2301 meter de hoogste piek van de Tatra-bergen bij Zakopane in Polen. In de winter skiën, in de zomer hiken op tal van uitgezette paden. Steil, maar met de kabelbaan naar 1987 meter kan ook en dan via stalen kabels in drie uur naar de top.

3. Monte Brozone

Monte Brozone (1434 meter) is de piek van de beboste heuvels boven het meer van Lugano in Italië. Vanuit Daso leiden tal van trails je naar de top met onderweg grotten, watervallen, hutten en uiteindelijk adembenemende uitzichten over het meer.

4. Half Dome

Half Dome in het Yosemite National Park in de VS is met z'n 2,694 meter toch ook voor hikers een bereikbare top. Dat komt door de traptreden uitgehouwen in het graniet en de stalen kabels om je te begeleiden. Fysieke fitheid en goed tegen hoogte kunnen is een vereiste net als de vergunning vanwege de populariteit als klimgebied.

 

 

5. Stony Bay

Stony Bay Peak op het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland biedt een gemiddelde hike naar de 806 meter hoge top. Prachtige panorama's belonen je klim van zo'n vijf uur. Pas op voor eksters die jagen op alles dat glimt...

Bron: The Guardian