Nieuws/Binnenland
884521030
Binnenland

Staphorsters van 17 en 19 overleden bij eenzijdig auto-ongeluk

STAPHORST - In Staphorst is zaterdagochtend een auto tegen een boom gereden waarbij twee jonge inwoners van 17 en 19 jaar zijn overleden. Twee andere inzittenden van de auto raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. Deze twee jongens uit Staphorst zijn 16 en 17 jaar oud.

Het eenzijdige auto-ongeluk gebeurde op de Achthoevenweg in het Overijsselse dorp. De politie kreeg om 04.50 uur de melding over het ongeval. Samen met de brandweer zijn de inzittenden uit het voertuig gehaald. De omgeving is afgezet. De verkeerspolitie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Burgemeester Staphorst: ongeval verschrikkelijk en ingrijpend

Een verschrikkelijke en zeer ingrijpende gebeurtenis, zo omschrijft burgemeester Jan ten Kate van Staphorst zaterdagochtend het zware ongeval met fatale afloop dat in zijn gemeente gebeurde.

„In de vroege ochtend bereikte mij het zeer trieste nieuws dat er afgelopen nacht in Staphorst een zeer ernstig ongeval heeft plaatsgevonden met dodelijke afloop. Mijn gedachten en medeleven gaan uit naar de families en vrienden en een ieder die erbij betrokken is. Dit is een verschrikkelijke en zeer ingrijpende gebeurtenis. Het is voelbaar dat het een enorme schok is voor onze samenleving”, aldus Ten Kate. „Ik wens een ieder heel veel kracht en sterkte toe. Daar waar nodig zal ik, waar er behoefte is, ondersteuning bieden aan de familie en betrokkenen”, zo stelt hij in een verklaring. Hij staat in nauw contact met de politie en andere hulpdiensten.