Nieuws/Binnenland
884615
Binnenland

Stofwolken in vieze NS-trein

De 17-jarige Jacco Satter kon zijn ogen niet geloven toen hij donderdag ging zitten in de sprinter van Utrecht naar Zaltbommel. Op het moment dat de scholier plaatsnam in de coupé steeg er een enorme stofwolk op vanaf de treinstoel. ,,Zoiets vies heb ik nog nooit meegemaakt."

Een vlugge inspectie leerde dat ook de rest van de zitplaatsen in de coupé een waar stofnest waren. Satter wees een conducteur op de deplorabele hygiëne in de trein. Ook die was hooglijk verbaasd, vertelt de puberjongen. ,,Hij zou er melding van maken bij zijn leidinggevende."

Satter besloot een filmpje te maken van de stoffige stoelen en dat op Facebook te zetten. De beelden waren daar vrijdagmiddag al bijna 17.000 keer bekeken, zegt hij. 

Satter reist dagelijks over het bewuste traject. ,,We lopen juist altijd helemaal naar voren omdat het daar rustig is en je lekker kan zitten." Hij betwijfelt ten zeerste of hij dat in de toekomst blijft doen. ,,Er gaat ook een bus naar mijn school. Ik denk dat ik die voortaan maar neem."