Nieuws/Binnenland
884791
Binnenland

Prijs voor Vandebron

Vandebron, de Nederlandse online dienst waarmee consumenten hun energie rechtstreeks bij duurzame producenten kunnen inkopen, heeft in Londen de Join Our Core competitie gewonnen. De internationale wedstrijd voor jonge ondernemers wordt jaarlijks gehouden door het ijsmerk Ben&Jerry’s en Ashoka, ’s werelds grootste organisatie voor sociaal ondernemerschap.

Uit 500 inzendingen werden na landelijke finales twee winnaars per land gekozen, die vervolgens in Londen tegen elkaar streden. Vandebron nam het op tegen Yournalism, het crowdfundingplatform voor onafhankelijke onderzoeksjournalistiek.

Op de verpakking van Ben&Jerry’s verschijnt binnenkort het Vandebron-logo. Daarnaast ontvangt de startup een bedrag van 10.000 euro, een reis naar het hoofdkantoor van Ben&Jerry’s in Vermont (VS) en zes maanden coaching van Ashoka.

Vorig jaar werd de competitie gewonnen door Peerby. Het Nederlandse onlineplatform voor het lenen van spullen bij de buren kreeg onlangs 1,7 miljoen euro van buitenlandse investeerders.