Nieuws/Binnenland
884973
Binnenland

Massale vechtpartij bij asielzoekerscentrum

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag ingegrepen bij een massale vechtpartij in een asielzoekerscentrum (azc) in Overloon (Noord-Brabant). Tientallen bewoners van diverse nationaliteiten gingen elkaar te lijf, onder andere met stokken, ijzeren pijpen en waarschijnlijk ook messen. Ruiten sneuvelden en inventaris werd vernield. Vijftien mensen raakten lichtgewond. Acht zijn in het ziekenhuis behandeld.

De politie zegt dat meerdere betrokkenen onder invloed van alcohol waren. Drie mannen van 19, 20 en 22 zijn aangehouden. Over hun nationaliteit doet de politie geen mededelingen.

De aanleiding voor de vechtpartij is nog niet bekend. De politie gaat niet uit van een etnisch of religieus conflict, aldus een woordvoerder. Agenten zijn uit voorzorg nog een paar uur bij het azc gebleven maar de rust keerde snel terug.

Het asielzoekerscentrum in een voormalige gevangenis is een van de nieuwe opvanglocaties voor vluchtelingen. Sinds juni wonen er 800 asielzoekers.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft donderdagmiddag overleg met de politie en wil voor die tijd niet reageren. De gemeente Boxmeer reageert evenmin.