Nieuws
885007
Nieuws

Kanaal op YouTube over kinderrechten

Op YouTube is donderdag een internationaal kanaal over de rechten van kinderen gelanceerd. Op 'Lot's Channel' brengt het fictieve twaalfjarige meisje Lot, bedacht door Herman van Veen, verhalen van kinderen uit de hele wereld bij elkaar. Professionele journalisten maken korte video's van de verhalen.

Het kanaal moet kinderen bewust maken van hun rechten. ,,Kinderen die ontdekken wat hun rechten zijn, inspireren hun omgeving en groeien op tot volwassenen die opkomen voor kinderrechten'', zeggen de initiatiefnemers. Het is donderdag de 25e verjaardag van het Kinderrechtenverdrag. Op 20 november 1989 spraken 193 landen af dat ze goed voor kinderen zouden zorgen. ,,Maar 25 jaar later worden kinderrechten wereldwijd nog steeds geschonden.''

Lot's Channel is mede een initiatief van Lot's Foundation, een stichting waarvan Herman van Veen aan de basis stond. De cabaretier draagt kinderrechten al lang een warm hart toe. De stichting werkt samen met VJ Movement, een netwerk van videojournalisten en cartoonisten.