Nieuws
885354
Nieuws

Telefoon in je riem prikken

Het is een bekende klacht over hedendaagse smartphones: de accu gaat in de meeste gevallen slechts een dag mee op één oplaadbeurt. Daarom nemen veel mensen een externe batterij mee, maar dat neemt weer extra ruimte in. Het ei van Columbus: verwerk deze extra accu in een kledingstuk, zoals een riem.

Dat is het principe achter de XOO Belt, een leren riem waarbij in de gesp een batterij is verwerkt. Deze heeft een capaciteit van 2100mAh, wat genoeg is om een iPhone 6 helemaal op te laden. De riem is overigens niet alleen compatibel met de telefoon van Apple, ook Android- en Windows Phone-toestellen kunnen hiermee opgeladen worden.

Mensen die het geen fijne gedachte vinden om een potentieel brandbare accu boven het kruis te dragen, hoeven zich geen zorgen te maken. Althans, volgens de makers. De batterij in de XOO-riem is nieuw soort lithiumaccu dat tegen zeer hoge temperaturen kan en niet snel beschadigd raakt als het een harde klap krijgt.

Het huidige design van de riem is vooral op mannen gericht, maar Nifty vraagt vrouwen om contact op te nemen als zij ook interesse hebben, zodat het bedrijf kan zien of er veel vraag is naar een vrouwelijke variant. Hetzelfde geldt voor mensen die wel interesse hebben in het concept, maar liever een ander materiaal dan leer willen.

Momenteel is het bedrijf geld aan het inzamelen voor de productie van de riem via financieringssite Indiegogo. Een exemplaar via deze methode kost $155 (ongeveer €125).