Nieuws/Binnenland
885478
Binnenland

Wie kent deze killer

De politie heeft beelden vrijgegeven van de vermoedelijke moordenaar van Hamdi Bilir (29) in eethuis Durum Evi in Rotterdam. Kogels vlogen door de zaak, waar onder andere een Turks gezin met twee jonge kinderen zat te eten.

Zij zaten rustig te eten toen Hamdi werd doodgeschoten. Na het schieten zijn zij waarschijnlijk in paniek weggerend bij het eethuis en de politie heeft hen nog niet gesproken.

 

De schutter loopt vlak nadat Hamdi Bilir in koelen bloede is doodgeschoten heel rustig over de Mathenesserdijk richting het Marconiplein. Ook is er een compositietekening van één van zijn waarschijnlijke handlangers.

Zakdoek

Bilir werd dinsdag 23 september om 17.52 uur doodgeschoten. Hij eet op dat moment met vier vrienden als vanuit de deuropening van het eethuis een man op Hamdi begint te schieten. Hij wordt door meerdere kogels geraakt en sterft niet veel later. De dader droeg een witte zakdoek of een servet voor zijn gezicht dus zijn gezicht was moeilijk te zien. Waarschijnlijk is hij een man van tussen de 20 en 30 jaar oud, mogelijk van Turkse of Koerdische afkomst. Hij is tussen de 1.70 en 1.80 m lang en heeft een normaal tot stevig postuur en kort zwart haar.

Hamdi Bilir woonde in Amsterdam, maar was veel te vinden in Rotterdam omdat daar veel vrienden woonden. Hamdi was een bekende van de politie.

Motief

Bij een belhuis op het Mathenesserplein hebben Hamdi en een vriend op maandag 22 september, een dag voor zijn dood, ruzie gekregen met twee mannen. Het liep zo uit de hand dat ze met elkaar op de vuist zijn gegaan. Uiteindelijk heeft Hamdi één van die mannen een paar flinke klappen gegeven. Die vechtpartij kan een motief zijn geweest voor zijn dood.