Nieuws/Binnenland
885506
Binnenland

Tiener van bomtweet verantwoordt zich

Het 14-jarige meisje uit Spijkenisse dat in april opschudding veroorzaakte met een 'dreigtweet' gericht tegen luchtvaartmaatschappij American Airlines heeft zich dinsdag voor de rechter moeten verantwoorden. Ze krijgt een taakstraf van 10 uur als ze binnen 1 jaar nog een keer over de schreef gaat, meldde het Openbaar Ministerie.

„Hallo mijn naam is Ibrahim en ik kom uit Afghanistan. Ik maak deel uit van al-Qaeda en op 1 juni ga ik echt iets groots doen, dag”, stuurde de tiener (Sarah op Twitter) in april.

American Airlines kwam snel met een reactie en zei haar dreigement serieus te nemen. „Jouw IP-adres en andere gegevens zullen aan de beveiliging en de FBI worden doorgegeven.” Haar reeks tweets met smeekbedes om haar 'dreigement' niet serieus te nemen, trok wereldwijd de aandacht. Daardoor kreeg ze er in enkele uren tijd wel vele duizenden volgers bij.

Het meisje meldde zich de volgende dag met een familielid op het politiebureau. De officier van justitie nam in haar strafeis (een taakstraf van twintig uur voorwaardelijk) mee dat het meisje een excuusbrief had gestuurd aan American Airlines.