Nieuws
885523
Nieuws

Zo zien 200 calorieën eruit

Dankzij een nieuwe app weten we voortaan precies hoe 200 calorieën eruit zien. Wat zou jij kiezen? Een halve donut, driekwart hamburger, vijf citroenen of twee kroppen sla?

"We zagen dat er apps zijn waarmee je kunt berekenen hoeveel calorieën er in een maaltijd zitten, maar het leek ons nuttiger om het beeldend te maken", zegt Nic Mulvaney, de Britse grafisch ontwerper van de Calorificapp.

Hamburger

De minuscule hoeveelheid pindakaas die je krijgt voor 200 calorieën is enigszins ontmoedigend en je kunt blijkbaar maar driekwart van je broodje hamburger eten (zonder broodje) voor je de drempel 200 calorieën over gaat. Maar, voor hetzelfde aantal calorieën zou je ook een berg bessen, twee gigantische kroppen sla of vijf citroenen kunnen nuttigen..

Om tot de exacte grootte van de porties te komen verdiepten Mulvaney en een fotograaf zich in verschillende voedingswaarden. Indrukwekkend: in slechts drie dagen tijd slaagden ze erin 140 producten af te meten en vast te leggen.

Mulvaney: "We drukten stiekem de restjes achterover, zodat we vrij misselijk waren aan het eind van de rit."

De gratis app wordt geleverd met zo'n 30 voedselafbeeldingen. Alle foto's bekijken kost €2,40. Mulvaney is van plan nog véél meer producten toe te voegen.