Nieuws
885552
Nieuws

Fout in software zorgt voor uitstel lancering Nexus 6

De Nexus 6-smartphone van Motorola en Google komt later uit in Nederland dan gepland. In versie 5 van besturingssysteem Android zit namelijk een fout waardoor klanten van Vodafone niet kunnen sms'en. Ook de uitrol van de update naar dit Lollipop voor de Nexus 4 en 5 begint later in ons land.

Deze week klaagden mensen die de telefoon al geüpdatet hebben en het Vodafone-netwerk gebruiken, dat zij ineens niet meer kunnen sms'en. Er wordt de melding gegeven dat het bericht niet kan worden verstuurd. Ook lijkt het alsof het naar een buitenlands nummer wordt verstuurd, wat voor hogere kosten zou kunnen zorgen.

De oorzaak van de bug is niet duidelijk. Gebruikers die de simkaart in een toestel met een oudere Android-versie doen, kunnen daarmee wel weer gewoon sms'en.

In een verklaring heeft het bedrijf laten weten dat zowel de uitrol van de update als de lancering van het toestel worden uitgesteld tot deze fout is opgelost. Het is nog niet bekend hoe lang dit duurt, maar duidelijk is wel dat het dus tot in elk geval het einde van de maand duurt. Dan zou namelijk de Nexus 6 hier beschikbaar zijn.