Nieuws
885567
Nieuws

Meer beenruimte economy class KLM

KLM heeft het design van de nieuwe Economy Class-stoelen voor de Boeing 777-vloot gepresenteerd. Het gaat om 'slim-line seats', die meer beenruimte bieden en lekkerder zitten.

Eerder werd de World Business Class van de Boeing 747-400 omgebouwd. Nu is de Boeing 777-200 aan de beurt voor een complete metamorfose. Naast het interieur van de World Business Class heeft designer Hella Jongerius inmiddels ook de Economy Class ontworpen.

De nieuwe Economy Class-stoelen bieden reizigers meer beenruimte en een nieuw inflight entertainmentsysteem met onder andere grotere 9 inch HD touchscreens, interactieve 3D-kaarten en de mogelijkheid om via 'seat chat' te communiceren met medereizigers die niet in de buurt zitten.

Entertainment

Dankzij een slim ontwerp van de nieuwe Economy Class-stoelen wordt extra beenruimte gecreëerd. Dat is vooral te danken aan de hoger geplaatste 'seat pocket' en door een dunnere rugleuning. Overigens is de hoofdsteun ook ergonomisch geoptimaliseerd.

Het inflight entertainmentsysteem biedt meer dan 150 films en 200 tv-programma's in verschillende talen, waaronder een groot aantal lokale films. Een andere belangrijke verbetering volgens KLM is dat de nieuwe stoelen de lichtste in hun klasse zijn. Minder gewicht betekent brandstofbesparing, wat weer leidt tot een lagere CO2-uitstoot.