Nieuws/Binnenland
885594
Binnenland

Ruik de hop, proef de mout

Zo'n honderd jaar geleden opgestart door vier vrienden, flink onder vuur genomen tijdens WO II, vol kogelgaten maar nog altijd in bedrijf; de Hertog Jan Brouwerij in Arcen.

Loop met de gids door dit bedrijf en maak het complete brouwproces mee. Van traditionele koperen ketels tot de kelder vol flessen Hertog Jan. Na de uitleg krijgt u een biertje aangeboden in Café De Hertog Jan Proeverij.

www.hertogjan.nl

Al sinds 1863 is de Heineken Brouwerij het boegbeeld van de Amsterdamse Pijp. Hier legde Gerard Adriaan Heineken de basis voor het wereldwijde bierimperium van de familie Heineken. Een biertje wordt hier sinds 1988 niet meer gebrouwen, het gebouw met zijn imposante ketels is nu een museum waar een lesje biergeschiedenis wordt gegeven. Tijdens deze interactieve tour, de Heineken Experience, wordt zelfs verklapt hoe de kenmerkende Heinekensmaak tot stand is gekomen.

www.heineken.com

 

De Pijp verlaten zonder een bezoekje aan de Albert Cuyp, dat kan natuurlijk niet. Hier vindt u veel voor weinig; van een vers visje tot winterstappers. De Pijp architectonisch beter leren kennen, dat doet u het best op de fiets. De buurt met 'arbeiderspaleizen' staat namelijk bekend als een van de mooiste voorbeelden van de Amsterdamse School. De gids is te koop bij de VVV/Ticketshop CS en Museum Het Schip.

www.hetschip.nl

Wilt u iets eten, dan zit u in de Pijp goed. Nergens zijn zo veel uiteenlopende keukens te vinden en tegelijkertijd zo veel hippe hotspots als hier. In de hippe Bazar smikkelt u in een tot oosters sprookje verbouwde kerk van gerechten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

bazaramsterdam.nl