Nieuws/Binnenland
885609
Binnenland

Texaco Steelhoven heeft ranzigste plee

Geen benzinestation in Nederland heeft viezere wc's dan Texaco Steelhoven langs de A58 in Brabant. De toiletten hier blijken zowel op het zicht als na uitgebreid onderzoek ranzig.

Dat concludeert De ANWB Kampioen, die in totaal vijftig tankstations liet bezoeken door laboratoriummedewekers en redacteuren van het tijdschrift. De kranen en brillen van de toiletten bij Texaco Steelhoven waren volgens het testteam niet schoon en de ruimtes stonken bovendien. Daarnaast waren de vloeren en de verlichting vuil.

Betalen

De Kampioen ziet over de linie wel verbetering ten opzichte van het vorige wc-onderzoek in 2008. Zo is een van de ranzigste toiletten uit dat onderzoek - bij Shell-benzinestation Hondsiep langs de A73 - inmiddels een van de schoonste. Uit het onderzoek blijkt verder dat herentoiletten over het algemeen viezer zijn dan vrouwenwc's.

De belangrijkste reden voor de verbetering is volgens De Kampioen dat voor steeds meer toiletten moet worden betaald, waardoor er meer aandacht is voor schoonmaak, onderhoud en faciliteiten.