Nieuws
885615
Nieuws

Vrouwvriendelijk Kadaster beloond

Het Kadaster heeft dankzij zijn vooruitstrevende diversiteitsbeleid de Work4Women Award van uitzender Tempo-Team en het weekblad Margriet gewonnen.

Het Kadaster versloeg daarmee cateraar Albron en de distrubutiecentra van Albert Heijn op het vlak van ’vrouwvriendelijkheid’.

Het Kadaster is van oudsher altijd een echt mannenbolwerk geweest. „Landmeter is een technisch beroep. Zeker 80% van de mensen die hier werkte, was man. De vrouwen vond je vooral in de ondersteunende functies”, vertelt directeur Dorine Burmanje, die bij haar aantreden in 2007 meteen flink werk maakte van het aantrekken van meer vrouwen in alle geledingen.

Sindsdien is het aantal vrouwelijke werknemers binnen de organisatie van 6% gestegen tot het huidige 28%. Binnen de top is het percentage vrouwen al gestegen tot 30%.

Burmanje heeft steeds met humor en ludieke acties het nut en de noodzaak van diversiteit op de kaart gezet. Dankzij haar was het Kadaster een van de eerste organisaties die het Charter Talent naar de Top ondertekenden.

Elke vacaturetekst die het instituut opstelt, wordt getoest op ’vrouwvriendelijkheid’. Ook zit er altijd tenminste een vrouwelijke recruiter in de selectiecommissie en start de sollicitatieprocedure pas minimaal de helft van de kandidaten vrouw is.