Nieuws
885731
Nieuws

En wéér worden vrouwen alleen beoordeeld op uiterlijk

Als koningin Maxima meerdere malen in dezelfde outfit verschijnt of de kleur van het jasje van die wereldberoemde actrice vloekt bij haar rok, dan barst de kritiek los. Maar wat als een man één jaar lang hetzelfde pak draagt? Een mannelijke presentator nam de proef op de som en wat blijkt? Dan gebeurt er helemaal niets ...

Karl Stefanovic presenteert al jaren de Australische ochtendshow 'Today' met zijn vrouwelijke collega Lisa Wilkinson. Hoewel het duo iedere ochtend stralend voor de camera verschijnt, krijgt de 54-jarige Lisa het regelmatig zwaar te verduren. Zo zijn haar kledingkeuze en kapsel een favoriet onderwerp van discussie onder kijkers.

---Een dresscode op de werkvloer is discriminatie---

Bijzonder experiment

Presentator Stefanovic was dat ongevraagde modeadvies en de felle kritiek meer dan zat. Om de kijkers een lesje te leren, voerde de populaire presentator een bijzonder experiment uit. Eén jaar lang presenteerde hij de Australische ochtendshow in hetzelfde blauwe pak. Wat blijkt? Niemand heeft iets gemerkt.

---Vrouw laat zich discrimineren---

Kledingkeuze

"Niemand, helemaal niemand heeft het opgemerkt. Het kan kijkers niets schelen wat ik aanheb", vertelt Stefanovic."Maar als vrouwen de verkeerde kleur aantrekken, dan vliegt de kritiek ze direct om de oren. Vrouwen worden veel harder veroordeeld voor wat ze zeggen en dragen", legt de presentator uit.

"Ik heb het pak een jaar lang gedragen om een punt te maken. Ik ben beoordeeld op mijn interviews, mijn verschrikkelijke gevoel voor humor en hoe ik mijn werk doe. Dit in tegenstelling tot vrouwen, die vaak worden beoordeeld op wat ze dragen en of hun kapsel wel in model zit. Dat is exact wat ik wilde testen", aldus de presentator.

Wat vinden jullie van het experiment? Denken jullie dat het klopt? Letten jullie zelf ook op wat andere vrouwen dragen en hoelang denk je na over je eigen kleding? Trekken jullie bijvoorbeeld meerdere dagen dezelfde outfit aan?

Laat hieronder je reactie achter!