Nieuws
885743
Nieuws

Imtechs schimmige clubkas

Het beursgenoteerde Imtech uit Gouda onderzoekt beschuldigingen over criminele geldstromen waarmee Imtech-managers jarenlang de kas spekten van een voetbalclub uit de tweede Bundesliga.

Het concern heeft dit na vragen van De Telegraaf en Handelsblatt bevestigd. Ook de politie in Hamburg is met een vooronderzoek gestart. Daarmee raakt het schandaal rond Imtech nu ook de Duitse voetbalwereld.

Centraal in de beschuldigingen staat VfR Aalen, een profclub uit het zuidwesten van Duitsland. Imtech was tot 2013 jarenlang hoofdsponsor. In die periode heeft de technisch dienstverlener als hoofdsponsor circa €2 miljoen per jaar in de club gepompt. Maar in werkelijkheid is dat volgens bronnen binnen Imtech veel meer geweest.

'Schwarze Kassen'

Gezamenlijk onderzoek van De Telegraaf en Handelsblatt wijst uit dat er naast het geld van het officiële sponsorcontract nog meer cash naar de ’schwarze Kassen’ van de club vloeide. Volgens klokkenluiders gaat het onder meer om een ingenieussysteem van valse facturen waarmee Imtech werd bestolen om een ’grootse voetbaldroom’ werkelijkheid te laten worden.

Lees het hele artikel hier.

DFT TV: Klanten Imtech willen duidelijkheid