Nieuws
885753
Nieuws

Zorgverzekering duurder voor bijna iedereen

De basisverzekeringen van Menzis worden in 2015 ruim 9 procent duurder. De vier grote verzekeraars hebben nu hun zorgpremie voor volgend jaar gepresenteerd. Praktisch alle verzekerden krijgen een duurdere zorgverzekering.

Premiestijging van bijna 9 euro

De naturaverzekering van Menzis (Menzis ZorgVerzorgd) kost volgend jaar 104,25 euro per maand bij een verplicht eigen risico van 375 euro, een verhoging van 8,75 euro. Per jaar kost dat verzekerden dus 105 euro meer.

De verzekering met selectieve contractering (Menzis BudgetBewust) wordt 4,25 euro per maand duurder. Die premie stijgt van 86,50 euro naar 90,75 euro. De restitutiepolis (Menzis Zorgzó) kost in 2015 108,25 euro per maand, ook 8,75 euro meer dan dit jaar.

Van de meeste aanvullende verzekeringen gaat de premie ook omhoog.

 

ONVZ, Zekur en Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid verhoogt haar premies met ruim 5 procent. De naturapolis kost in 2015 101,95 euro. De restitutiepolis van ONVZ kost straks 101,85 euro en wordt 5,5 procent duurder.

Zekur, de selectieve naturapolis voor jongeren van VGZ, verhoogt ook haar premie met 2,25 euro maar houdt wel de laagste maandpremie bij een eigen risico van 375 euro (82,50 euro). De duurste basisverzekering is in 2015 de restitutiepolis van VGZ.

 

Oorzaak premiestijging

Volgens Menzis is de premiestijging vooral het gevolg van de hogere rekenpremie van de overheid (10 euro per maand hoger dan vorig jaar) en de overheveleing van AWBZ-zorg naar de zorgverzekeraars.

Menzis zegt de premiestijging beperkt te houden door 230 miljoen euro aan reserves aan te spreken.

 

Alle premies

Eerder deze maand kwamen de andere grote verzekeraars, Achmea, CZ en VGZ met nieuwe zorgpremies voor 2015. Hun basisverzekeringen werden allen fors duurder. Enkele kleine verzekeraars moeten uiterlijk woensdag 19 november hun premie bekendmaken. Bekijk hier ons overzicht met alle zorgpremies voor 2015.

 

Voorlopig heeft alleen DSW haar premie gelijk gehouden. Interpolis, een collectieve polis van Achmea voor Rabobankklanten wordt goedkoper. Alle andere zorgverzekeraars die haar premies bekend hebben gemaakt, verhoogden de premies.

 

Zorgalert

Op de hoogte blijven van zorgpremies, nieuws over zorgverzekeringen en tips om te besparen op uw polis? Schrijf u hier in voor de zorgalert van DFT Geld.

 

Nieuw op DFT !

 

 

DFT Avond

Elke werkdag om 20.00 uur automatisch in uw mailbox.

Meld u hier aan

of

Lees hier de laatste editie