Nieuws
885788
Nieuws

Kersverse Ford Shelby GT350 is extreem giftig

Goed nieuws voor slangenbezweerders. Ford heeft net de gloednieuwe Shelby GT350 het internet opgestuurd.

De über-Mustang met de cobra in de grille wordt aangedreven door een 5,2 liter V8, waarvan Ford de precieze specificaties nog even voor zich houdt. Het merk belooft echter dat het een hoogtoerige motor wordt die meer dan 500 pk aan vermogen levert en ruim 540 Nm aan koppel.

Oproken

Al die spierkracht wordt via een handgeschakelde (!) zesbak en een Torsen-sperdifferentieel aan het wegdek doorgegeven. De Shelby GT350 op de plaats houden terwijl de Michelin Pilot Super Sports oproken, gebeurt met Brembo-remschijven van 394 millimeter op de vooras. Aan de achterkant meten ze nog altijd 380 millimeter.

Magnetisch

Daarbij heeft Ford de spoorbreedte vergroot, de wielophanging lichter gemaakt en de rijhoogte verlaagd. De adaptieve dempers van de Shelby GT350 zijn van het type MagneRide, wat betekent dat ze gevuld zijn met een vloeistof die met magnetische kracht continu harder of zachter gemaakt wordt.

Kachelpijpen

Qua uiterlijk onderscheidt de Shelby GT350 zich van zijn mindere broers door een behoorlijk ruige bodykit, vier kachelpijpen van uitlaten en uiteraard het kenmerkende cobralogo rechts in de grille en op de achterklep. Of en wanneer Fords CO2-bom naar Europa komt, is nog onbekend.