Nieuws
885808
Nieuws

Car2Go vervangt elektrisch wagenpark

 Autodeelbedrijf Car2Go is gestart met het vervangen van z’n gehele wagenpark. Het gaat in Europa om ruim 6.000 elektrische Smart Fortwo’s.

Gedemonteerd

Alle auto’s worden stapsgewijs vervangen door soortgelijke Smart Fortwo’s, maar dan met een verbeterde elektrische aandrijflijn en uitrusting. Van de nieuwe generatie Fortwo komt pas in 2016 een geheel elektrische variant. “Dat was te lang om te wachten. Vandaar dat we besloten hebben om het wagenpark nu al te vervangen”, zegt de woordvoerder. Alle auto’s gaan naar Duitsland waar ze worden gedemonteerd.

350

In Amsterdam worden 291 stuks van de weg gehaald. Dat waren er in november 2011 nog 300, maar een aantal is door diverse oorzaken van de weg verdwenen, bijvoorbeeld door een ongeluk. Er komen er 350 voor terug. Uitbreiden naar andere steden in Nederland zit nu nog niet in de planning. “Als dat mogelijk is, doen we dat uiteraard”, zegt de woordvoerder.

Klanten

Smart wil van de nieuwe Forfour ook een EV-versie uitbrengen. Car2Go overweegt om ook die auto in het wagenpark op te nemen. Car2Go heeft in Europa al meer dan 900.000 klanten en naar alle waarschijnlijk wordt nog dit jaar de 1 miljoen gehaald.