Nieuws/Buitenland
885813
Buitenland

Massamoordenaar Charles Manson geeft ja-woord

De massamoordenaar Charles Manson gaat trouwen. De 80-jarige Amerikaan heeft toestemming gekregen om in de gevangenis het ja-woord te geven aan de vrouw die hem regelmatig opzoekt, zei een woordvoerster van de gevangenisdienst van Californië maandag.

Manson zit in Californië een levenslange gevangenisstraf uit. De cultleider gaf in 1969 zijn volgelingen opdracht mensen te vermoorden om zo een rassenoorlog te ontketenen tussen blank en zwart. Zeven mensen werden op gruwelijke wijze omgebracht. Een van hen was actrice Sharon Tate. De vrouw van regisseur Roman Polanski was op dat moment acht maanden zwanger.

De bejaarde massamoordenaar gaat trouwen met de 26-jarige Afton Burton, meldde een bekende van het stel aan CNN. Wanneer de twee in het huwelijksbootje stappen, is nog onduidelijk. Ze zouden negentig dagen de tijd hebben. Burton verhuisde een aantal jaar geleden naar Californië om dichter bij de gevangenis te wonen waar Manson zit. De twee zouden elkaar elk weekend zien. Ook bellen ze elke dag.

Burton, die Star als achternaam gebruikt, zei dit jaar tegen CNN dat ze wil proberen om haar grote liefde vrij te krijgen, omdat hij niets met de gruwelmoorden te maken heeft. „Ik ben compleet met hem. Het is waarvoor ik ben geboren”, zei ze destijds.

In Californië mogen gevangenen trouwen in de bezoekersruimte van gevangenissen. Normaal mogen daar ook familie en vrienden bij zijn, maar in het geval van Manson gaat dat feest niet door.