Nieuws
885852
Nieuws

Porsche heeft meer kopers dan productievolume voor 918 Spyder

Het productie-einde van de Porsche 918 Spyder is in zicht. De fabrikant geeft aan nu een kleine 900 stuks te hebben verkocht. Voor de resterende auto's heeft het merk naar eigen zeggen meer potentiële kopers dan dat het auto's beschikbaar heeft.

Porsche bouwt 918 stuks van de € 780.450,- kostende 918 Spyder. De laatste exemplaren verwacht het merk binnen enkele weken aan klanten toe te wijzen. Volgens Porsches verkoopbaas Bernhard Maier moeten er geïnteresseerden worden teleurgesteld, want het aantal personen dat aangeeft de sportwagen te willen kopen, is hoger dan het aantal beschikbare auto's.

Grootste verkoopmarkten

De Duitse sportwagenfabrikant heeft de meeste exemplaren van de 918 Spyder in de Verenigde Staten verkocht. Duitsland en het Midden-Oosten staan op plaats 2 en 3. China en Groot-Brittannië completeren de Top 5 van grootste verkoopmarkten voor de open tweezitter met hybride-aandrijving. In Nederland zijn ongeveer vijftien stuks geleverd.

Krachtiger

De 918 Spyder werd op de Autosalon van Genève 2010 als concept car voorgesteld. In de jaren erna is de sportwagen doorontwikkeld en veranderde Porsche enkele componenten en designdetails, zoals de uitlaten. De auto werd ondertussen ook krachtiger gemaakt dan in eerste instantie werd opgegeven. De motoroutput ligt uiteindelijk op 887 pk.

9-18

Op 18 september (9-18) startte de bouw van de eerste 918 Spyder, die vervolgens in maart van dit jaar aan de koper werd afgeleverd. In juli 2015 wordt de productie afgerond.