Nieuws/Binnenland
885878
Binnenland

Treinverkeer verstoord tijdens acties België

Het internationale treinverkeer met de Thalys en de intercity naar Brussel zal door vakbondsacties in België in de komende weken sterk verstoord zijn. De NS adviseert reizigers op de stakingsdagen 24 november, 1, 8 en 15 december niet te reizen. Ze kunnen al gekochte tickets omboeken of hun geld terugkrijgen, zei een woordvoerder maandag.

NS denkt dat er geen internationale dienst mogelijk is tijdens de acties. „Onze treinen worden massaal getroffen”, verwacht de woordvoerder. NS heeft frequente reizigers inmiddels geïnformeerd over de stakingen. Reizigers die hun tickets elders hebben gekocht, kunnen de reis voor die dagen kosteloos annuleren bij het oorspronkelijke verkooppunt.

Op 1 december, ook een stakingsdag, zullen de internationale treinen vanuit Nederland waarschijnlijk wel rijden. „De stakingen zijn dan in de provincies Namen, Luik, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. We verwachten niet dat we daar hinder van zullen ondervinden”, aldus de NS-woordvoerder. De ticketverkoop voor wat betreft Thalys, Intercity Brussel, TGV en Eurostar is op deze dag vooralsnog gewoon open.

De Belgische vakbonden voeren actie tegen de besparingen in het regeerakkoord.