Nieuws/Binnenland
885904
Binnenland

Treinreizigers te voet verder in Ermelo

Het treinverkeer op de Noord-Veluwe is in elk geval tot dinsdag rond het middaguur gestremd. Dat komt doordat maandagmorgen een vrachtwagen op een spoorwegovergang in Ermelo bovenleidingen kapot trok. De NS zet tussen Nunspeet en Putten stopbussen in, zo laat het openbaarvervoerbedrijf weten.

Ongeveer vijfhonderd treinreizigers moesten hun reis bij Ermelo te voet voortzetten, nadat het ongeluk was gebeurd. Hun trein kon niet verder rijden. De brandweer hielp de passagiers met uitstappen en is met de groep naar de brandweerkazerne in Ermelo gelopen. Daar zijn de reizigers met bussen opgehaald, aldus de NS.

De vrachtwagen reed met een kraan die rechtop stond. Daardoor trok het gevaarte de bovenleidingen boven twee sporen kapot. Ook een spoorwegboom werd vernield, aldus spoorbeheerder ProRail. Er zou over honderden meters schade zijn. De gemeente Ermelo, eigenaar van de vrachtwagen, onderzoekt hoe het kan dat de kraan niet was ingeklapt.

Tussen Vathorst en Nunspeet ligt het treinverkeer stil vanwege reparatie van de bovenleiding. Reizigers van Amersfoort naar Zwolle moeten omreizen via Deventer. Mensen die van Amsterdam Centraal naar Zwolle willen, moeten via Almere reizen en reizigers vanaf Utrecht moeten een omweg maken via Amsterdam. De extra reistijd bedraagt een half uur tot een uur.