Nieuws
885913
Nieuws

'Snijd ook in vaste salaris foute bankiers'

Banken boetes van honderden miljoenen euro's opleggen is niet genoeg om het gedrag van bankiers te veranderen. Naast het afpakken van bonussen, moet ook het vaste salaris van foute bankiers gekort kunnen worden, zegt Mark Carney, president van de Bank of England.

Carney zei in een toespraak in Singapore dat bankiers die excessief veel risico nemen ook voor de gevolgen daarvan moeten opdraaien. In potentie sneuvelt daarbij niet alleen hun bonus, maar ook (een deel van) hun vaste salaris.

Bill Dudley, de baas van de New Yorkse Federal Reserve, stelde vorige maand voor bankiers deels in 'performance bonds' te betalen. Een eventuele boete moet ten laste komen van de houders van zulke obligaties. Dat heeft volgens Dudley twee voordelen: bankiers hebben er belang bij misstanden zo snel mogelijk te melden, zodat de boete laag blijft, en aandeelhouders draaien niet langer op voor miljoenenboetes en torenhoge advocatenrekeningen.

Carney ziet wel wat in het idee van Dudley, en noemt de 'performance bonds' een 'potentieel elegante oplossing'. Door de bankiers niet meer of minder cash te betalen, kan in principe ook salaris buiten de bonus worden teruggehaald.

Geen rotte appels

De aanhoudende stroom bankschandalen 'betekent dat niet vol te houden is dat het slechts een probleem van een paar rotte appels is,' zei de centrale bankier volgens The Guardian.

Carney vindt dat topmannen en het hogere management verantwoordelijk is voor de cultuur binnen de banken. 'Maar in sommige delen van de financiële sector is de link tussen senioriteit en verantwoordelijkheid wazig geworden, of in sommige gevallen zelfs beschadigd.'

Bonusplafond

Sinds de crisis liggen bankierssalarissen onder een vergrootglas. Binnen de Europese Unie mag de bonus niet hoger zijn dan een jaarsalaris, of tweemaal een jaarsalaris als de aandeelhouders daar toestemming voor geven.

Banken die hun bankiers meer wilden toestoppen, deden dit door bijvoorbeeld maandelijkse toelages te introduceren. Andere banken verhoogden het vaste salaris van hun medewerkers, zodat de maximale bonus ook hoger mag zijn.

Maar Carney is geen fan van zo'n plafond: deze leiden er in zijn ogen toe dat banken minder flexibel zijn, en in slechte tijden de salarissen minder kunnen terugschroeven dan wenselijk is.