Nieuws/Binnenland
885990
Binnenland

Feestgangers vallen ambulance en politie aan

Een groep feestgangers in Deventer keerde zich in de nacht van zaterdag op zondag tegen hulpverleners die waren opgeroepen na een vechtpartij. De politie moest de wapenstok trekken om de belagers op afstand te houden, zo werd zondag bekend.

Rond half twee in de nacht rukte de politie uit na een melding van een ruzie op een feest. Agenten troffen een man aan die met een glas in zijn gezicht was geslagen. Een 16-jarige verdachte werd opgepakt en naar het bureau gebracht. Toen er een ambulance arriveerde, waren er mensen die verhaal gingen halen omdat ze vonden dat de ziekenauto te laat was verschenen. Daarbij werd er tegen de ambulance geslagen.

Om het medisch personeel te laten werken, vormden agenten een linie rond de ambulance. Een 16-jarige jongen werd aangehouden voor belediging, waarna 8 à 10 mensen zich tegen de politie keerden. Met getrokken wapenstok hielden agenten hen op afstand. Daarna was er opnieuw een groepje dat de politie probeerde aan te vallen. Deze mensen werden met de wapenstok naar binnen gejaagd.