Nieuws/Binnenland
885995
Binnenland

Dreigende gamesontwikkelaar weer terug bij studio

Gamesontwikkelaar Mike Maulbeck, deze in oktober opstapte na zijn doodsbedreiging aan het adres van Valve-oprichter Gabe Newell, is toch weer teruggekeerd bij zijn bedrijf Code Avarice. Hij kreeg spijt van zijn plotselinge vertrek. Wel mag hij voortaan niet meer op eigen houtje uitspraken doen.

Maulbeck werkte aan de game Paranautical Activity, die bij zijn release in Valves online winkel Steam ontrecht het label 'Early Access' meekreeg. Dit wil normaal zeggen dat de game nog niet af is. Dit klopte echter niet, wat leidde tot veel frustratie bij Maulbeck. Hij ontplofte op Twitter en stelde ondermeer Newell te willen doden. Daarop ondernam Valve actie en haalde het spel offline.

Door te vertrekken hoopte Maulbeck dat Code Avarice ontzien zou worden en Paranautical Activity weer zouden worden toegelaten in Steam. Dat is tot op heden echter nog niet gebeurd. Mike Maulbeck is nu weer teruggekeerd in het nest, maar de studio heeft laten weten dat toekomstige communicatie voortaan goedgekeurd dient te worden door zowel Maulbeck als medeoprichter Travis Pfenning.