Nieuws/Binnenland
886012
Binnenland

Winnend Oranje trekt 4,3 miljoen kijkers

Naar de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Letland hebben zondag 4.347.000 mensen gekeken. Oranje won de vierde EK-kwalificatiewedstrijd met 6-0.

Na de wedstrijd zagen ruim 2,2 miljoen mensen de nabeschouwing, waarin bondscoach Guus Hiddink vaag bleef over zijn toekomst bij de nationale ploeg. "Ik sta in ieder geval nog onder contract bij de KNVB”, zei hij voor de camera van de NOS. De volgende kwalificatiewedstrijd van Oranje is op 28 maart, thuis tegen Turkije.

Een speciale uitzending van Hart van Nederland (SBS) over de moord op het bejaarde echtpaar Mary Run en Henk Opentij trok 762.000 kijkers. SBS maakte het programma over het politiewerk in deze zaak. De advocaten van de twee mannen die voor de moord zijn veroordeeld, hebben bij de rechter geprobeerd de uitzending te voorkomen, maar dat lukte niet. Het tweetal kreeg vrijdag 7 jaar gevangenisstraf.

In de nacht van zaterdag op zondag was het nostalgie troef bij de NCRV, die het 90-jarige bestaan vierde. De marathonuitzending begon met Swiebertje, waarnaar 225.000 mensen keken. Farce Majeur volgde, met 127.000 kijkers en Villa Felderhof - met majoor Bosshardt en Herman Brood - met 44.000 kijkers.